fbpx
kedd, október 4, 2022
Home > Jordánia > Hasznos infó > Jordániai Étkezés
Hasznos infóJordánia

Jordániai Étkezés

Jordániában jókat lehet enni, főleg a menőbb szállodákban és éttermekben persze. A turisták jellemzően alaposan bereggeliznek, délben csak keveset esznek és nagyokat vacsoráznak. Délben elég valami rágcsálnivaló, akár bolti felhozatalból. Napközbeni étkezés náluk kevésbé jellemző, mivel BŐSÉGESEN reggeliznek és vacsoráznak. Azt javaslom, hogy ne 7-kor reggelizzenek – ha nincs program. Ha 9 után reggelizik, 10 lesz, mire végeznek; akkor simán ki lehet bírni 3-5 órán át, főleg melegben. Vacsora meg van 6 után, amiből megint lehet bőségesen enni. Sertéshús csak kevés boltban lehet vásárolni, az éttermek választékában nem szerepel. Az alkoholfogyasztás egyáltalán nem tilos a turistának, és szállodákban, éttermekben nem nehéz hozzájutni alkoholos italokhoz, sörhöz. Valójában Jordániában gyártanak bort, sört, sőt égetett szeszeket is.

Alkoholfogyasztás: A Muszlimok vallása tiltja az alkohol fogyasztását. Ezért a nyaralás alatt ne keressünk sörözőket, bárokat, discokat. Alkohol természetesen kapható – szintén kedvező áron – az italboltokban. Alkohol az utcán sem fogyasztható!

Vízipipa: A vízipipázás utcán ülve és friss gyümölcslevet kortyolgatva, nagyon kellemes időtöltés. Jó alkalom arra is, hogy a helyi emberekkel ismerkedjünk, és érdekes dolgokat tudhassunk meg a Jordán emberek életéről. Kevés turista tér haza egy szép vízipipa nélkül. Végtelen a választék és roppant kedvező áron juthatunk hozzá. Megjegyzés: nézzük meg a pipát vásárlás előtt, mert természetesen ebből is létezik hamisítvány.”