fbpx
kedd, október 4, 2022
Home > Egyiptom > Beutazás > Beutazási információk
BeutazásEgyiptomHasznos információk

Beutazási információk

Egyiptomba legegyszerűbben repülőgéppel juthatunk el.
A repülőút csupán 3 óra 40 percet vesz igénybe, és egy átlagos nyaralás során a Vörös-tenger partján található nyaralóhelyek egyikén Hurghada, Sharm el-Sheikh, Taba vagy Marsa Alam repülőterére fogunk megérkezni. Természetesen Kairóban is van repülőtér, oda is léteznek járatok.

Bárhová is érkezünk meg vízumra szükségünk lesz melyet a reptéren könnyen megvásárolhatunk magunknak.

Időeltérés

Magyarországhoz viszonyítva +1 óra az időeltérés.

Repülési idő

Hurghada Budapestről kb. 3 óra 40 perc
Hivatalos nyelv az arab, de szinte mindenhol beszélnek angolul vagy németül is.

A gép megérkezése utáni tennivalók

A landolás után, mielőtt a vámhoz ér, meg tudja venni az egyiptomi vízumot, a -Bank- feliratú ablaknál. (hurghadán és Sharm El-Sheikhen)
A vízum tulajdonképpen 1 db matrica, és ezt Ön saját maga ragasztja bele az útlevelébe.
A vámhoz már úgy menjen, hogy előtte kitölt egy bejelentkező lapot vagy más néven statisztikai lapot. Ezt a formanyomtatványt egyes  légitársaságok már a fedélzeten odaadják, ám ha mégsem kapná meg a repülőn, akkor a vám előtti pultokon biztos megtalálja ezeket. Ez az ötlet nem alkalmazható azoknál az utaknál, ahol a touroperátor a külön fizetendő díjak közé építi be a nála vásárolandó vízumot vagy esetleg az út befizetésénél ingyen biztosítja az Utasainak.

Egészségügyi tanácsok, betegségek

Egyiptomban az Utasok néha hasmenésre panaszkodnak. Gyakran a nem megfelelően kiválasztott táplálkozás okozza, illetve hogy több olyan ételt eszünk egyszerre amiről fogalmunk sincs mi az. 🙂 Mi nem vagyunk orvosok, de ettől függetlenül egy-két véleményt leírunk Önöknek: Az ottani orvosok nem az Antinal nevű gyógyszert javasolják. Ha rendelkezik biztosítással és megbetegszik, akkor ne próbálkozzon az öngyógyítással – itthon sem tenné-, inkább hívjon orvost. A biztosító az orvosi kezelés költségét itthon megtéríti.

Egészségügyi ellátás

Csapvíz nem fogyasztható. Lehetőleg kerüljék az utcán vásárolt zöldségek, gyümölcsök fogyasztását. Hasmenéses megbetegedés előfordulhat, ezért az érzékeny gyomrúaknak érdemes házipatikával felkészülniük. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez. Az egyiptomi orvosok jól képzettek a városokban a kórházak európai színvonalúak.

Elektromos áram

220 V. Szinte minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó, néhány esetben azonban adapter szükséges, amely a helyi üzletekben beszerezhető, de jobb szállodákban a portástól is lehet kérni.

Autó bérlés

Minimum 21 éves életkor és legalább 1 éves jogosítvány megléte, valamint nemzetközi jogosítvány kiváltása is szükséges. A helyi közlekedési szokások alapos ismerete elengedhetetlen, ezért inkább mi  a taxit, illetve a távolsági buszokat ajánljuk igénybe venni